Autismi- ja Aspergerliitto
Toukokuun uutiskirje
Tämä on Autismi- ja Aspergerliiton uutiskirje. Uutiskirjeen lopusta löydät linkin, jonka kautta voit muuttaa tilaustietojasi tai halutessasi poistaa itsesi postituslistalta. Uutiskirje lähetetään vain uutiskirjeen tilanneille.

solitude-833832

Voimavarat vähissä: Vanhempien jaksaminen huolestuttaa

Autismi- ja Aspergerliitto selvitti 2017 vuoden lopussa autismikirjon lasten vanhempien jaksamista ja voimavaroja. Kyselyyn vastasi peräti 389 autismikirjon lapsen vanhempaa. Kyselystä esiin nouseva kuva on huolestuttava, jopa 81 % kyselyyn vastanneista vanhemmista voi kohtuullisesti tai huonommin.

Ensimmäinen artikkeli kyselyn tuloksista on luettavissa täältä >>
Lopullinen raportti tulee myöhemmin saataville liiton verkkosivuille.AUTISMI 2_2018AUTISMI-lehden ulkoasu uudistui

Viime viikolla ilmestyi ulkoasultaan uudistunut Autismi-lehti. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä AUTISMI on jäsenlehti, jota on myös mahdollista tilata.

Lue lisää >>Autismikirjo tutuksi -koulutussarja Helsingissä päättyy 5.6.

Viimeisen koulutuskerran aiheena on Kokemuksia autismikirjolla. Kokemuksistaan tulevat kertomaan kokemusasiantuntijat Minttu Aalto ja Ilkka Nygren. Koulutus pidetään liiton keskustoimistolla (Nuijamiestentie 3 B, Helsinki) tiistaina 5.6. klo 17.30-19.30.

 Ilmoittaudu mukaan >>WEBRESO_H8A5798 (1)

Stressaamatta paras

Monika Matthesin jokaisella kolmella tyttärellä on autismikirjon diagnoosi. Heidän kanssaan Monika on oppinut muun muassa sen, että ennakkokäsitykset siitä, millaisia lasten tulee olla, pitävät harvoin paikkaansa.

Lue Monikan tarina täältä >>


Anniina + sitaatti

Seuraava vertaisosaajakoulutus järjestetään Oulussa

Autismi- ja Aspergerliiton vertaisosaajat antavat tukea, kun autismikirjon diagnoosi on tuore. Seuraava vertaisosaajakoulutus järjestetään syksyllä 2018 Oulussa.

Lue lisää koulutuksesta ja hae rohkeasti mukaan >>


Tule meille töihin!


Haemme järjestötyöstä kiinnostunutta alle 29-vuotiasta nuorta, jolla on ollut vaikeuksia työllistyä, edetä opinnoissa tai joka on jäänyt kokonaan vaille työkokemusta. Henkilön palkkaamisen mahdollistaa STEA:n Paikka-auki II -avustusohjelmasta saatu tuki. Viimeinen hakupäivä 20.6.


Hae hallinnon yleissihteerin paikkaa ja lue lisää >>


AAL_Talvipaiva_facebook_seina 2019


Autismi- ja Aspergerliitto hiljenee kesätauolle 22.6.-29.7. Silloin liiton toimistot ovat kiinni. Liitto toivottaa mukavaa kesää!