Autismi- ja Aspergerliitto
Maaliskuun uutiskirje
Tämä on Autismi- ja Aspergerliiton uutiskirje. Uutiskirjeen lopusta löydät linkin, jonka kautta voit muuttaa tilaustietojasi tai halutessasi poistaa itsesi postituslistalta.


WAAD_netti_ilmoitus

Liitto viettää autismitietoisuuden viikkoa 2.-8.4.2018


2.4. vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä autismitietoisuuden päivää (WAAD - World Autism Awareness Day). Autismi- ja Aspergerliitto levittää viime vuoden tapaan autismitietoa WAAD-päivänä starttaavalla kampanjaviikolla 2.-8.4., jolloin järjestetään tapahtumia ja koulutuksia ympäri Suomea.

Lue lisää ja katso kaikki autismitietoisuuden viikon tapahtumat >>Tunne autismi -verkkokoulutusbanneri

Järjestämme paljon toivotun verkkokoulutuksen


Tunne autismi -verkkokoulutuksessa saat perustietoa autismikirjosta ja pääset kuulemaan niin autismikirjon aikuisten kuin autismikirjon lasten vanhempien kokemuspuheenvuoroja. Tämä koulutus on kaikkien saatavilla asuinpaikasta riippumatta!


Lue lisää koulutuksesta >>Aistirauha-kampanja

Autismitietoisuuden viikolla käynnistyy #aistirauha-kampanja, jossa tuodaan esiin autismikirjon henkilöiden niin aisteihin liittyviä haasteita kuin voimavaroja. Osallistu kampanjaan järjestämällä koululle, työpaikalle tai tapahtumaan hiljainen huone tai kertomalla sosiaalisessa mediassa omista aistikokemuksistasi.


Lue lisää kampanjasta >>Oulun aluetoimistolla vietetään autismitietoisuuden päivää torstaina 5.4.


Aika: to 5.4.2018 klo 16-19

Paikka: Kumppanuuskeskuksen katutasossa, osoitteessa Kansankatu 53, 90100 Oulu


Autismitietoisuuden viikon kunniaksi Oulussa järjestetään torstaina 5.4. kaikille avoin ja maksuton Mikä mua auttaa? -tapahtuma. Tapahtumassa mm. kokemuspuheenvuoroja ja asiaa autismikirjon henkilöiden työllistymisen palveluista.


Katso tarkempi ohjelma >>


Herkät aistit kampanja


Herkät aistit -kampanja kulminoituu 4.4.


Kulttuurituotannon opiskelija Emma Sirénin Herkät aistit - Känsliga Sinnen -kampanja kulminoituu autismitietoisuuden viikolla 4.4. kello 17.00-20.00, jolloin kampanjaan mukaan ilmoittautuneet kaupat ja kauppakeskukset sulkevat keskusradionsa.


Lue lisää ja seuraa tapahtumaa Facebookissa >>
Kuva 1.


Erityinen isosisko


Maria Marjanen on isosisko kahdelle veljelleen, joista toisella on Aspergerin oireyhtymä ja toisella autismi. Maria sai itse aikuisiällä ADHD-diagnoosin. Se tekee hänestä tuplasti erityisemmän.


Lue Marian tarina >>Monika-video


Katso uusi vertaisosaajavideo!


Monika on kolmen autismikirjon tyttären äiti ja hän toimii vapaaehtoisena vertaisosaajana. Katso videolta, mistä Monika saa arjessaan voimaa.

Klikkaa kuvaa tai katso video täältä >>

kokemusasiantuntija kapea


Hae kokemusasiantuntijakoulutukseen!


Haemme autismikirjon henkilöitä, heidän puolisoita, isiä ja äitejä, mummoja ja vaareja sekä siskoja ja veljiä kokemusasiantuntijakoulutukseen. Koulutus on kaksiosainen viikonloppukoulutus, joka järjestetään tänä vuonna Kouvolassa touko-kesäkuussa. Haku koulutukseen päättyy 15.4.2018.


Lue lisää ja hae mukaan >>