Autismi- ja Aspergerliitto
Tämä on Autismi- ja Aspergerliiton uutiskirje. Uutiskirjeen lopusta löydät linkin, jonka kautta voit muuttaa tilaustietojasi tai halutessasi poistaa itsesi postituslistalta. Uutiskirje lähetetään vain uutiskirjeen tilanneille.

AAL_talvipaiva_nettisivu slider_920x230_FLAT_txt


Autismin talvipäivät Mikkelissä 8.–9.2.2019

Autismi- ja Aspergerliitto järjestää valtakunnalliset Autismin talvipäivät Konsertti- ja Kongressitalo Mikaelissa Mikkelissä teemalla Perhe ja ympäristö voimavarana.

Ohjelmassa on mielenkiintoisia luentoja mm. empatian kehityksestä, digitaalisesta maailmasta, monipuolisista asumisratkaisuista ja esteettömyydestä. Tule mukaan inspiroitumaan ja hakemaan uusia ideoita omaan arkeen, opintoihin tai työpaikalle!

Hyödynnä early bird -tarjous: Ilmoittaudu viimeistään 31.12.2018 ja saat 10 % alennuksen!

Linkki tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittautumislomakkeeseen:
www.autismiliitto.fi/talvipaivat
WEBRESO_H8A4634

Ystävyyden voimalla läpi vaikeiden aikojen

Marketta Puumalainen ja Riitta Nykänen tutustuivat 18 vuotta sitten sopeutumisvalmennuksessa. Sen jälkeen he ovat jakaneet autististen poikiensa kanssa elämiseen liittyvät ilot ja surut. Tänä päivänä ystävykset toimivat yhdessä vertaisosaajina muille vastaavassa tilanteessa eläville vanhemmille.

Lue Marketan ja Riitan vertaistarina


Kuva 3.

Uusi vammaispalvelulaki lisäisi vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuutta


Esitys uudeksi vammaispalvelulaiksi on käsiteltävänä eduskunnassa. Uusi vammaispalvelulaki yhdistäisi nykyisen vammaispalvelulain ja kehitysvammalain yhdeksi vammaisten henkilöiden sosiaalihuollon erityispalveluja koskevaksi laiksi.


Lue lisää Autismi- ja Aspergerliiton verkkosivuilta
kokemusasiantuntija kapea

Ryhdy kokemusasiantuntijaksi!


Haemme autismikirjon henkilöitä ja heidän läheisiään kouluttautumaan kokemusasiantuntijoiksi. Seuraava kokemusasiantuntijakoulutus järjestetään Oulussa. Koulutus on kaksiosainen viikonloppukoulutus. Ensimmäinen koulutusviikonloppu on 25.– 26.1.2019 ja toinen 15.– 16.3.2019.

Lue lisää ja hae koulutukseenTwitter Cover

Autismitietoisuuden viikko tulee taas!


Autismi- ja Aspergerliitto järjestää kolmatta vuotta peräkkäin autismitietoisuuden viikon, jolloin liitto, liiton jäsenyhdistykset ja yhteistyökumppanit järjestävät tapahtumia ja koulutuksia eri puolella Suomea. Ensi vuonna autismitietoisuuden viikkoa vietetään 1.–7.4.2019.


Autismitietoisuuden viikon tarkoituksena on lisätä autismitietoa ja tarjota autismikirjon ihmisille ja heidän läheisilleen saavutettavia tapahtumia.


Kaikki viikon tapahtumat kootaan osoitteeseen www.autismiliitto.fi/waad

Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä.


Joulutervehdys